6 maj 2022
19:00

IK Kongahälla/Kungälvs FF

Referat: Älvängens IK - IK Kongahälla/Kungälvs FF

På fredagskvällen var det gräspremiär och matchen hann knappt starta innan ÄIK gjorde 1-0. Anstormningen fortsätter även efter målet och alla väntar på fler mål men dessvärre blir det inga fler. Efter cirka 30 minuter får istället Kongahälla frispark som lyras in i boxen och efter lite flipper kommer istället 1-1. Men i anfallet efteråt kommer comebackande Jonna Karlsson in från kanten och dundrar in 2-1 och ordningen återställd. Men efter detta målet tappar ÄIK momentumet i matchen och bortalaget jobbar sig sakta men säkert in i matchen. Efter lite tafatt försvarsspel kommer återigen en kvittering precis innan halvtidsvilan. En bra första halvlek gav dessvärre bara 2-2. Andra halvlek blir inte lika bra sett med ÄIK ögon. Kongahälla vinner alla dueller och våra bolltapp är många. ÄIK skapar knappt en riktig målchans i andra halvlek vilket kan tyckas lite märkligt efter första halvleks kanonad. Oavgjort 2-2 är ändå ett okej resultat när man sammanfattar, men med lite fokus i avsluten i första halvlek så hade matchen varit avgjord. Kämpainsatsen var mycket bra över 90 minuter, ingen vek ner sig i en match som blåstes sönder en aning. Frisparkarna var extremt många under matchen och de var fördelade ungefär 90/10 i bortalagets favör vilket inte hjälper till i den här sortens krigarmatcher. Skälet till den snedfördelningen hördes tydligt på och runt planen.

ÄIK dam-IK Kongahälla/Kungälvs FF 2-2 (2-2)
1-0 Amanda Gustavsson assist Jonna Karlsson